СБУ викрила схему вербування росією українських підлітків для антисемітських провокацій

Читать на русском
Спецслужби рф вербували українських підлітків для антисемітських провокацій у чотирьох областях, повідомили в СБУ. Ворог таким чином намагався розхитати внутрішню ситуацію в країні.
Фото: СБУ

Спецслужби рф вербували українських підлітків для антисемітських провокацій у низці міст.

Про це повідомила Служба безпеки України у Telegram.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

За даними правоохоронців, окупанти намагалися розпалити антисемітські настрої у чотирьох областях, щоб таким чином розхитати внутрішню ситуацію в країні.

У СБУ зазначили, що до складу групи входили 13-17-річні школярі. Для їхнього дистанційного вербування ворог створив молодіжний праворадикальний Telegram-канал.

Зазначається, що на Житомирщині СБУ викрила 15-річного підлітка. Окупанти вимагали від нього нанести антисемітські написи на одному з меморіальних знаків регіону.

А у Дніпрі, Львові та Вінниці викрито четверо школярів, які були учасниками підконтрольного рф Telegram-каналу.

«Задокументовано, як представники російських спецслужб закликали їх до здійснення актів вандалізму на місцях пам'яті жертв Голокосту», – зазначено у повідомленні.

У СБУ додали, що правоохоронці розпочали розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою), ч. 1 ст. 300 (ввезення, виготовлення чи розповсюдження товарів, що пропагують культ насильства, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) та ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та нацистського тоталітарних режимів).

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що у Києві викрили агентів ФСБ, які готували диверсії на військових об'єктах.

Раніше повідомлялося, що у Запоріжжі затримали двох агенток російської ФСБ. Одна з агенток записувала на диктофон розмови з військовими про тактику дій на полі бою та передавала їх ворогові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: