Затримано коригувальника ударів росіян по Слов'янську та Лиману

Читать на русском
Російський агент збирав для ворога розвіддані про місця базування Сил оборони у Слов'янську, Лимані та інших містах на Донбасі.
фото СБУ

Служба безпеки викрила ще одного інформатора спецслужб рф у результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донбасу.

Про це повідомила пресслужба СБУ 27 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Як повідомляється, зловмисник збирав для агресора розвіддані про місця базування Сил оборони у Слов'янську, Лимані та навколишніх селищах.

Під час поїздок місцевістю він намагався виявляти та фіксувати локацію блокпостів, фортифікаційних споруд та опорних пунктів українських військових.

Ця інформація була потрібна окупантам для планування нових та коригування повторних ударів по регіону із застосуванням реактивної артилерії, ударних дронів та керованих авіабомб.

Ворожого інформатора затримали його у власному домі. У зловмисника вилучили мобільний телефон.

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, якого загарбники дистанційно залучили до співпраці через свого «зв’язкового» у жовтні цього року. Ним виявився бойовик терористичного угруповання «днр», який на початку повномасштабного вторгнення вступив до окупаційних угруповань рф.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі коригувальник перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Києві викрили агентів ФСБ, які готували диверсії на військових об'єктах. У Харкові затримали коригувальника ударів по промислових та оборонних заводах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: