Затримана коригувальниця ворожих ударів по Херсону

Читать на русском
Після обстрілів зловмисниця фіксувала місця прильотів та їх наслідки, а потім надсилала звіт до рф.
фото СБУ

Служба безпеки викрила ще одну агентку росії, яка допомагала ворогові коригувати повітряні удари по Херсону.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 16 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Російською агенткою виявилася місцева мешканка, яка з червня цього року з власної ініціативи почала працювати на ворога.

Фігурантка вийшла на адміністратора однієї із соцмереж і запропонувала йому свою допомогу у війні проти України. Наступну комунікацію здійснювали з використанням анонімного чату у месенджері.

Як з'ясувала СБУ, після ворожих обстрілів зловмисниця фіксувала місця прильотів та їх наслідки, а потім надсилала відповідний звіт до рф.

За цими даними загарбники могли коригувати обстріли по критичній, соціальній та житловій інфраструктурі обласного центру, а також по місцям дислокації українських військ.

Така «діяльність» зловмисниці дозволяла окупантам наводити вогонь та отримувати результати про можливі ураження. Для ударів по місту загарбники використовували реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію та дрони-камікадзе, йдеться у повідомленні.

Жінку затримали. Під час обшуку у неї вдома знайшли мобільний телефон, який вона використала для листування з агресором, повідомляють у СБУ.

Наразі шпигунка під вартою, їй повідомили про підозру у державній зраді. Зрадниці загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ знайшла навідників російської ракети на село Гроза. Також було знайдено навідників удару росіян про Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: