У Харкові затримали коригувальника ударів по промисловим та оборонним заводам

Читать на русском
Навідника росіян цікавила інформація про можливі вогневі ураження харківських заводів ОПК України.
фото Харківська прокуратура

СБУ затримала ще одного агента ФСБ, який коригував ракетні удари росіян на військову та промислову інфраструктуру Харкова та області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 19 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Повідомляється, що за вказівкою російських кураторів агент об'їжджав територію регіону і приховано фіксував наслідки російських повітряних атак на українські об'єкти.

«Найбільше ворога цікавила інформація про можливі вогневі ураження місцевих заводів оборонно-промислового комплексу України», - розповіли у відомстві.

Для маскування сеансів зв'язку з агресором навідник використовував сім-картки російських мобільних операторів, на які реєстрував анонімні акаунти, а винагороду за виконання завдань отримував на криптогаманець.

Слідство встановило, що допомагав ворогові працівник місцевої фармацевтичної компанії, якого російська спецслужба завербувала у березні цього року.

«У «поле зору» фсб він потрапив як активний користувач прокремлівських Телеграм-каналів, де неодноразово публікував власні антиукраїнські дописи», - повідомляють у СБУ.

Затриманому повідомили про підозру в державній зраді, скоєну в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було знайдено навідників російської ракети на село Гроза. Також повідомлялося, що коригувальнику ударів по харківському ринку «Барабашово» ухвалили вирок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: