Прикордонники розповіли, скільки чиновників намагалися незаконно виїхати за кордон

Читать на русском
Понад 2 тисячі людей намагалися перетнути кордон, але у них не було потрібних документів і законних підстав.
Getty Images

З початку 2023 року прикордонники не пропустили через кордон понад 2 тисячі українських чиновників, які не мали законних підстав для виїзду.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у п'ятницю, 27 жовтня.

Мобілізація в Україні: ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати за кордонУряд дозволив перетинати держкордон у разі введення воєнного стану студентам або курсантам певних спеціальностей.

Він нагадав, що обмеження для чиновників щодо виїзду за кордон були встановлені взимку.

«За час дії цього обмеження нами було не пропущено через кордон понад 2100 осіб, щодо яких діяло це обмеження, але вони не мали тих документів та підстав для того, щоб перетнути кордон», – сказав Демченко.

У ДПСУ нагадали, що у правилах, які встановлені із зими, існують обмеження зокрема для чиновників, осіб, які обіймають певні посади з державної служби та тих, що заброньовані за органами державної влади. Їм дозволено перетинати кордон виключно у службове відрядження або якщо чиновники їдуть до своїх неповнолітніх дітей за кордон або супроводжують їх.

Демченко додав, що державні органи подають списки таких осіб і прикордонники забезпечують контроль за ними.

Нагадаємо, раніше у Держприкордонслужбі розповіли, скільком громадянам щодня відмовляють у виїзді з країни. А голова МВС розповів, що вирішили із покаранням для ухилянтів за кордоном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: