Україна скоротила кількість піших пунктів пропуску на кордоні з Польщею

Читать на русском
На кордоні України та Польщі скоротили кількість піших пунктів пропуску. На даний момент працює лише один перехід – Шегині-Медика.
Фото: ДПСУ

На кордоні України та Польщі скоротили кількість піших пунктів пропуску. На даний момент працює лише один перехід – «Шегині-Медика».

Про це повідомив представник штабу Західного регіонального управління ДПСУ Ігор Матвійчук в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Україна планує створити нові пункти пропуску на кордоні із ЄС: що відомоУкраїна має намір відкрити 9 нових пунктів пропуску на кордоні з країнами Євросоюзу, на одному з них діятиме спрощена система митного та прикордонного контролю.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення на кордоні з Польщею працювали вісім прикордонних переходів, проте за півтора роки війни Україна скоротила їхню кількість через зменшення попиту.

«Дуже мало використовується. Але будь-якої миті будь-який пункт пропуску на західному кордоні ми можемо відкрити для пішого перетину, якщо виникне потреба», – сказав Матвійчук.

Він також розповів, що вимоги до документів, які пред'являються на кордоні, змінилися. Тепер діти можуть в'їжджати та виїжджати за наявності у дорослих свідоцтва про народження, але дорослі при цьому повинні мати оригінал біометричного паспорта.

«Закордонні паспорти в Дії не є підставою для перетину кордону», – наголосив Матвійчук.

Нагадаємо, 11 серпня уряд вніс зміни до правил перетину державного кордону. Деякі громадяни зняли обмеження.

Раніше повідомлялося, що Україна запустила «ЄЧергу» на 16 пунктах пропуску. Тепер користувач може отримати повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: