Виплати ВПО при поверненні з-за кордону: у Мінсоцполітики роз'яснили деталі

Читать на русском
Допомога від держави потрібна для адаптації в країні і надаватиметься до моменту, коли сім'я зможе знайти роботу та житло.
Фото Слово і діло

Українські біженці, які повертаються з-за кордону, зможуть звернутися за допомогою від держави через 15 днів перебування в Україні. У тому числі й ті, у кого зруйноване житло, або ж воно залишилося на окупованій території.

Про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики України Дар'я Марчак в ефірі телемарафону 19 вересня.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

«Зараз ми уточнюємо у проекті постанови врегулювання уряду так, щоб не було жодних спірних питань, щоб усі громадяни при поверненні з-за кордону, і які не мають місця проживання внаслідок руйнування будинку, або якщо житло знаходиться на окупованій території чи зоні бойових дій, то ці громадяни також мають право на призначення виплат для ВПО», – йдеться у заяві.

За її словами, ця допомога від держави потрібна для адаптації в країні і надаватиметься до моменту, коли сім'я зможе знайти роботу, орендувати житло.

«Ми вносимо зміни, що сім'я, яка повертається з-за кордону, зможе звернутися за виплатами протягом 15 днів після повернення. Таку норму передбачаємо, щоб убезпечити від міграції, коли людина приїжджає на вихідні, потім виїжджає до Європи та таким чином зберігає право на виплати в обох країнах одночасно», – сказала Марчак.

Для подання заяви на виплати потрібно звертатись до управління соцзахисту, або через «Дію».

Нагадаємо, днями Ірина Верещук анонсувала, що при поверненні з-за кордону українці можуть розраховувати на виплати ВПО. Раніше вона розповідала, скільки грошей потрібно на виплати цього року переселенцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: