Обшуки на київських ТЕЦ пов'язані з можливим розкраданням грошей на ремонти – ДБР

Читать на русском
На київських ТЕЦ слідчі перевіряють можливе розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами.
фото ДБР

Обшуки в адміністративних будівлях столичних ТЕЦ відбуваються за фактом зловживання посадовців під час ремонту енергетичного обладнання.

Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram.

НАБУ провело ще один обшук у справі «Харківобленерго»Антикорупційні органи правопорядку провели ще один обшук у справі про схему заволодіння коштами енергетичної компанії.

«Працівники ДБР проводять обшуки в адміністративних будівлях столичних теплоелектроцентралей за фактом розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами», – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що обшуки відбуваються у рамках розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовими повноваженнями працівниками комунальних підприємств під час ремонту обладнання ТЕЦ.

«Зокрема, перевіряється інформація про виведення виділених на ремонт грошей на рахунки підприємства з ознаками фіктивності для подальшого переведення у готівку та привласнення. Перевіряється також інформація, що самі роботи, відповідно до укладених у 2022 році договорів, фактично не виконувались», – повідомляють у ДБР.

Метою обшуку на ТЕЦ є вилучення документації про допуск на об’єкти працівників та техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерська документація з результатами виконання робіт.

У відомстві зазначили, що слідчі дії проводять із суворим дотриманням рекомендацій служб, які забезпечують безпеку стратегічних об'єктів.

Досудове розслідування здійснюється за статтями зловживання владою та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 КК України).

Санкція статей – покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що на київських ТЕЦ відбуваються обшуки. 26 жовтня ДБР прийшло з обшуками до в. о. мера Чернігова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: