НАБУ провело ще один обшук у справі «Харківобленерго»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели ще один обшук у справі про схему заволодіння коштами енергетичної компанії.

Національне антикорупційне бюро провело обшук у фігуранта справи про імовірне заволодіння коштами АТ «Харківобленерго» на закупівлі трансформаторів в енергетичній компанії «Енерго-тайм» за завищеною вартістю.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 28 вересня, повідомляє «Слово і діло».

2 серпня детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання Олександра Трацевської. За версією слідства, вона могла виконувати роль «чорного бухгалтера» в злочинній схемі. Під час проведення обшуку Трацевська відмовилася надати код (пароль) до встановлених на мобільний телефон додатків для миттєвого обміну повідомленнями, зокрема WhatsApp, Threema. Тому мобільний телефон було вилучено, а згодом на нього накладено арешт та призначено експертизу. Сама фігурантка просила скасувати арешт телефону, проте суд відмовив.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 14.08.2023 року – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ймовірне заволодіння коштами «Харківобленерго» на закупівлі товарів. Ідеться про закупівлю «Харківобленерго» трансформаторів у ЕК «Енерго-тайм» в 2021 році на 327,94 млн грн. У справі також фігурують інші компанії – ТОВ «Еліз», ТОВ «Діп сервіс+», ТОВ «Українсько-европейськаагрокомпанія» і ТОВ «ДЖЕНЕРАЛ ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: