У ДБР розповіли, чому прийшли з обшуками до в.о. мера Чернігова

Читать на русском
Силовики перевіряють законність виїзду в.о. мера Чернігова за кордон у травні, а саме так звані канікули у Німеччині, Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі.
фото ДБР

Співробітники ДБР спільно із СБУ перевіряють законність перебування за кордоном в.о. голови Чернігівської міської ради Олександра Ломако. Саме тому у мерії Чернігова та вдома у в.о. мера відбулися обшуки.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

В.о. мера Чернігова знову заявив про обшукиВранці 26 жовтня до виконувача обов'язків міського голови Чернігова Олександра Ломако прийшло з обшуками ДБР.

У відомстві розповіли, що урядовець оформив відрядження з 7 травня 2023 року до Німеччини.

«Наразі з’ясовуються обставини яким чином він також опинився у Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі. За наявною інформацією, ці «канікули» тривали орієнтовно з 7 по 21 травня 2023 року», – зазначили у ДБР.

Тому на підставі ухвал суду від 6 жовтня 2023 року правоохоронці проводять обшуки у Чернігівській міській раді та за місцем проживання в.о. міського голови, додали правоохоронці.

Нагадаємо, вранці у четвер Ломако повідомив про обшуки. На його думку, нібито вони пов'язані з його публікацією в соцмережі про відповідальність за трагедію в драмтеатрі, що сталася в Чернігові 19 серпня через ракетний удар рф.

Як відомо, того дня у драмтеатрі Чернігова проходила виставка дронів. Місцева влада стверджувала, що не дала дозволу на цей захід.

При цьому 5 вересня у квартирі Ломако вже проходили обшуки СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: