У Зеленського розповіли, скільки країн візьмуть участь у зустрічі щодо Формули миру на Мальті

Читать на русском
У переговорах на Мальті, присвячених питанням реалізації української Формули миру, братимуть участь майже 70 країн. Представників рф на зустрічі не буде, повідомив радник голови ОП Ігор Жовква.
Фото: NV

У переговорах на Мальті, присвячених питанням реалізації української Формули миру, братимуть участь майже 70 країн.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Ігор Жовква у коментарі Reuters.

Зустріч на Мальті: Єрмак анонсував участь «дуже несподіваних країн»Вже майже 60 країн підтвердили свою участь у майбутній зустрічі з питань реалізації української Формули миру, яка відбудеться на Мальті. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, деякі держави ще не підтвердили своєї участі, але навіть з огляду на це на Мальті очікується до 70 представників. Жовква додав, що минулу таку зустріч відвідали 43 країни.

«Ви ясно бачите, що кількість країн зростає в порівнянні з Джиддою, і дуже важливо, що це будуть представники держав з усіх континентів», - сказав Жовква.

Радник голови ОП відмовився назвати країни, які братимуть участь у переговорах. При цьому вже точно відомо, що представників росії на зустріч не запрошували.

Також поки що незрозуміло, чи надішле своїх радників лідер Китаю Сі Цзіньпін. Жовква, коментуючи чутки про те, що Пекін пропустить зустріч, сказав: «Ми працюємо з багатьма країнами, включаючи Китай».

Зустріч на Мальті відбудеться 28-29 жовтня. У ній візьмуть участь радники з національної безпеки та представники міністерств закордонних справ.

Нагадаємо, що перший раунд переговорів, присвячених питанням миру в Україні, пройшов у датському Копенгагені, а другий – у Саудівській Аравії.

Раніше у МЗС пояснили, чому нову зустріч із питань миру вирішили провести саме на Мальті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: