МЗС Мальти підтвердило організацію зустрічі з питань миру в Україні: коли вона відбудеться

Читать на русском
Нова зустріч радників глав держав, присвячена питанням реалізації української Формули миру, відбудеться на Мальті. У МЗС країни розповіли, що переговори заплановані на 28 та 29 жовтня.
Фото: nationsonline.org

Нова зустріч радників глав держав, присвячена питанням реалізації української Формули миру, відбудеться на Мальті.

Про це повідомляє Times of Malta із посиланням на заяву міністерства закордонних справ країни.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

У МЗС розповіли, що зустріч відбудеться 28 та 29 жовтня. Подробиць про те, хто саме приїде на переговори, немає, проте «вже зрозуміло, що президент України в них не братиме участі».

«Проведення наступного тижня переговорів щодо формули миру на Мальті — це найконкретніша підтримка, яку така країна, як Мальта, може надати, щоб питання України залишалося на високому рівні в міжнародному порядку денному», – заявив міністр закордонних справ Ян Борг.

Міністр також зазначив, що країна продовжуватиме дипломатичну роботу на підтримку зусиль України щодо досягнення миру в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, перший раунд переговорів, присвячених питанням миру в Україні, пройшов у данському Копенгагені, а другий – у Джидді (Саудівська Аравія).

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів про подальші кроки України після зустрічі з питань миру у Джидді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: