У МЗС пояснили, чому нову зустріч з питань миру вирішили провести саме на Мальті

Читать на русском
Мальта неспроста була обрана місцем проведення нової зустрічі з питань миру – ця країна активно підтримує всі мирні ініціативи України. Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.
Микола ТочицькийФото: interfax.com.ua

Мальта неспроста була обрана місцем проведення нової зустрічі з питань миру – ця країна активно підтримує всі мирні ініціативи України.

Заяву, присвячену цій темі, зробив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький в ефірі телемарафону.

МЗС Мальти підтвердило організацію зустрічі з питань миру в Україні: коли вона відбудетьсяНова зустріч радників глав держав, присвячена питанням реалізації української Формули миру, відбудеться на Мальті. У МЗС країни розповіли, що переговори заплановані на 28 та 29 жовтня.

Він зазначив, що влада Мальти «завжди переслідує питання встановлення миру на основі міжнародного права».

«Це одна з країн, яка традиційно бере активну участь у роботі Формули миру президента Зеленського, яка зголосилася надати майданчик для того, щоб відбулося третє засідання на рівні національних керівників. Мальта – країна, яка дотримується міжнародного права, а усі 10 пунктів Зеленського базуються на основі цього», – сказав Точицький.

Представник МЗС також висловив упевненість, що українська Формула миру в майбутньому допоможе всій світовій спільноті дотримуватись принципів міжнародного права.

Нагадаємо, перший раунд переговорів, присвячених питанням миру в Україні, пройшов у данському Копенгагені, а другий – у Джидді (Саудівська Аравія).

Раніше президент Володимир Зеленський у зверненні розповів деталі майбутньої зустрічі з приводу Формули миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: