Зустріч на Мальті: Єрмак анонсував участь «дуже несподіваних країн»

Читать на русском
Вже майже 60 країн підтвердили свою участь у майбутній зустрічі з питань реалізації української Формули миру, яка відбудеться на Мальті. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.
Фото: Офіс президента України

Вже майже 60 країн підтвердили свою участь у майбутній зустрічі з питань реалізації української Формули миру, яка відбудеться на Мальті.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, до переговорів на Мальті приєднаються країни, які до цього не брали участі у реалізації українських мирних ініціатив.

«Будуть представники з різних і навіть дуже несподіваних країн, які будуть уперше. У мене оптимістичні очікування від цієї зустрічі, бо ця зустріч є дуже конкретною. Ми говоритимемо про результати роботи вже абсолютно конкретних 5 робочих груп, створених на базі 5 пунктів Формули миру», – сказав Єрмак.

Він також заявив, що зустріч на Мальті – «це потужний сигнал» для недругів України.

«Хоч би там як російська пропаганда не говорила про те, що щось там знижується, хтось забуває про Україну, це потужний сигнал, що навколо України сьогодні зберігається ця єдність, наскільки нас сьогодні підтримують країни», – наголосив голова ОП.

Нагадаємо, зустріч на Мальті відбудеться 28-29 жовтня. Перший раунд переговорів, присвячених питанням миру в Україні, пройшов у датському Копенгагені, а другий – у Джидді (Саудівська Аравія).

Раніше у МЗС пояснили, чому нову зустріч із питань миру вирішили провести саме на Мальті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: