Зеленський у зверненні розповів деталі майбутньої зустрічі щодо Формули миру

Читать на русском
Зустріч щодо Формули миру запланована вже на наступний тиждень, відбудеться вона на Мальті.
Офіс президента

Активно готуємо нову зустріч щодо Формули миру – зустріч запланована вже на наступний тиждень, відбудеться вона на Мальті. Також Україна готує новий саміт Кримської платформи, який відбудеться в Чехії.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, вагомі держави світу будуть там представлені й перелік учасників фактично щодня збільшується. Понад 50 учасників очікується. А також сьогодні Президент Ердоган підтвердив, що Туреччина братиме участь у зустрічі.

«Готуємося до нового саміту нашої Кримської платформи - парламентського рівня Кримської платформи. Кількість учасників дуже серйозна. Я вдячний усім у світі, хто долучився і готовий разом із нами на рівні парламентської дипломатії працювати заради безпеки, заради миру в усій Європі, без жодних винятків для будь-яких частин нашого континенту», - заявив Зеленский.

Основне зі звернення президента:

  • Сьогодні я говорив із президентом Туреччини Ердоганом, і це девʼята міжнародна розмова за цей тиждень. Уже говорив із президентом Фінляндії, з премʼєр-міністром Канади, з президентом Південної Африки, з премʼєр-міністром Норвегії, також із президентом Франції, з Генеральним секретарем ООН, із президентом США, з Канцлером Німеччини. Головне в усіх цих переговорах – захистити життя й людей, мирних людей.

  • Із президентом Ердоганом обговорили і ситуацію в нашому Чорноморському регіоні, агресію проти України, агресію проти глобальної безпеки, і ситуацію на Близькому Сході. І дуже важливо захистити мирних людей, дуже важливо не допустити розгортання нових масштабних гуманітарних криз, важливо діяти разом, щоб найшвидше повернути повну силу міжнародному праву.

  • Дуже вагомий крок президента Байдена є на цьому тижні – я щиро вдячний за це. Підготовлено новий пакет тривалої та надійної підтримки для України - оборонної, економічної, - для нашого захисту людей і свободи.

  • Дякую кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових позиціях, на постах! Авдіївський напрямок, Марʼїнка. Бахмутський напрямок. Купʼянський, Лиманський напрямки. Наше Запоріжжя. Наша Херсонщина. На лінії зіткнення й у глибині окупованої території наші воїни зробили цей тиждень дуже потужним для України.

Нагадаємо, наступна конференція з питань післявоєнного відновлення України відбудеться у Німеччині, повідомив президент Володимир Зеленський. За словами глави держави, захід відбудеться вже наступного місяця.

Напередодні Зеленський приїхав на Херсонщину та провів наради з військовими і прикордонниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: