Російські командири страчують солдатів за відмову виконувати накази – Кірбі

Читать на русском
Для досягнення результату в Авдіївці та інших місцях на полі бою росія кидає в бій молодих людей, але ті не завжди виконують накази. За це їм загрожує страта.
Фото: скріншот/ Reuters

Сполучені Штати Америки мають інформацію про те, що російські військові погрожують стратою солдатам, які не виконують накази на війні з Україною.

Про це під час брифінгу у четвер, 26 жовтня, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

У ГУР пояснили, чому росіяни готові піти на великі втрати під АвдіївкоюРосійські війська зазнають величезних втрат під Авдіївкою, але вони готові пожертвувати ще більшою кількістю техніки та своїх солдатів.

«Ми вважаємо, що російська армія зазнала тисячні втрати під час спроб наступу. Деякі з них – за наказом власних командирів. У нас є інформація, що російські військові фактично страчують солдатів, які відмовляються виконувати накази. Ми також маємо інформацію, що російські командири погрожують розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступити з-під артилерійського вогню в Україні. Російські мобілізаційні сили залишаються ненавченими, недостатньо оснащеними та непідготовленими до бою», – наголосив Кірбі.

Він додав, що подібно до того, як вони робили минулого року, російські військові командири посилають непідготовлених щойно мобілізованих солдат в атаку «людськими хвилями», що призводить до великих втрат.

«Не дивно, що російські війська страждають від низького морального духу», – зауважив Кірбі.

Також він підкреслив, що російський диктатор володимир путін не відмовляється від свого прагнення захопити всю Україну.

«Тож поки росія продовжує свій жорстокий напад, нам потрібно підтримувати український народ у його самообороні», – наголосив посадовець.

Раніше стали відомі втрати росіян за два тижні потужних штурмів Авдіївки.

Так, начальник Авдіївської ГВА Віталій Барабаш повідомив, що росіяни зазнають божевільних втрат, але це їх не зупиняє. Крім того, ворог перекидає під Авдіївку нові сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: