СБУ викрила ворожого поплічника, який фабрикував справу проти парамедикині Тайри

Читать на русском
Служба безпеки України викрила ще двох учасників ДНР, які проводять масові переслідування мешканців тимчасово захопленого Донбасу.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила ще двох учасників «ДНР», які проводять масові переслідування мешканців тимчасово захопленого Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Одним із зрадників виявився Царенко Н.В., який займає посаду так званого слідчого окупаційної генеральної прокуратури в Донецьку. Саме він фабрикував справу проти української парамедикині Юлії Паєвської з позивним «Тайра». Після її викрадення у Маріуполі чоловік намагався «пришити» їй «розстрільну статтю» за надання меддопомоги пораненим та евакуацію з міста дітей та жінок.

Слідчі пишуть, що зловмисником виявився мешканець Харкова, який після здобуття юридичної освіти у місцевому навчальному закладі виїхав до тимчасово окупованої частини Донецької області. Після початку повномасштабної війни він сам запропонував росіянам свою допомогу. Наразі правоохоронці повідомили йому про підозру за держзраду.

При цьому, ще однією фігуранткою виявилась мешканка Донецька, колишня посадовиця розформованої міліції, яка ще у 2014 році підтримала терористів на сході України. За це ватажки ворожих угруповань призначили її «старшим інспектором управління автомобільної інспекції МВС ДНР».

Відзначають, що жінка брала участь у незаконних обшуках автомобілів мешканців Донецька та примушувала місцевих водіїв «перереєстровувати» власні транспортні засоби на російські номери. Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за колабораціонізм та участь у терористичній групі.

«Оскільки обидва фігуранти переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території, тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави», – додають в СБУ.

Нагадаємо, про звільнення «Тайри» з полону стало відомо 17 червня 2022 року. Згодом вона подякувала за обмін усім, хто був до цього причетний та розповіла про умови перебування в полоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: