Суд пом'якшив запобіжний захід підозрюваного у підкупі антикорупціонерів

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився продовжити арешт підозрюваного у справі про спробу підкупу працівників НАБУ і САП.

Вищий антикорупційний суд відмовився продовжити арешт директора ГО «Солом'янська варта» Віктора Дорофеєва. Його відправили під цілодобовий домашній арешт до 9 грудня. НАБУ і САП підозрюють Дорофеєва у підбуренні обвинуваченого Миколи Ільяшенка до дачі хабаря за укладання угоди про визнання винуватості.

Таке рішення 9 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Дорофеєва до 13 жовтня з альтернативою 3 млн грн. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити його арешт.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Віктора Дорофеєва – ред.) - задовольнити частково. Змінити підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою на запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, строком на 2 місяці до 9 грудня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у 2020 році директор ГО «Солом'янська варта» Віктор Дорофеєв і керівник ГО «Екологічний захист та контроль» Віктор Сергійчук звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Йшлося про колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Миколу Ілляшенка.

Прикриваючись нібито зв'язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати Ілляшенка сплатити понад 1,8 млн доларів США для позивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин. Також НАБУ і САП встановили причетність до справи адвоката Андрія Кіченка, який нібито представився помічником судді ВАКС. Зловмисників затримано на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, один з підозрюваних у цій справі пішов на угоду про визнання винуватості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: