Спроба підкупу НАБУ і САП: один з фігурантів пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
Один з фігурантів скандальної справи про спробу підкупу працівників НАБУ, САП і ВАКС пішов на співпрацю зі слідством.

Керівник громадської організації «Екологічний захист та контроль» Віктор Сергійчук пішов на угоду про визнання винуватості з прокурором САП у справі про підбурювання обвинуваченого до надання 1,8 млн доларів неправомірної вигоди антикорупціонерам за укладання угоди.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 5 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«4 жовтня 2023 року до Вищого антикорупційного суду надійшов обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Віктора Сергійчука – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 369, ч. 3 ст. 16 ч. 4 ст. 190 КК України», – йдеться в рішенні.

Розгляд угоди призначили на 23 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2020 році директор ГО «Солом'янська варта» Віктор Дорофеєв і керівник ГО «Екологічний захист та контроль» Віктор Сергійчук звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Йшлося про колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Миколу Ілляшенка.

Прикриваючись нібито зв'язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати Ілляшенка сплатити понад 1,8 млн доларів США для позитивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин. Зловмисників затримано на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі слідство в цій справі завершене.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: