Ізраїль переніс наземну операцію у секторі Гази, яку планував на вихідні – NYT

Читать на русском
Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні через погану погоду.
apostrophe

Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні через погану погоду.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в армії Ізраїлю.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

За словами ізраїльських офіцерів, спочатку вторгнення планувалося на вихідні, але було відкладено на кілька днів через хмарність. Наголошують, що погана погода ускладнила б пілотам і операторам безпілотників забезпечення повітряного прикриття сухопутних військ.

У виданні також пишуть, що під час спецоперації, окрім піхоти, ізраїльські ударні сили включатимуть танки, саперів і спецназ. Сухопутні війська прикриватимуть бойові літаки, вертольоти, безпілотники і артилерія, що стрілятиме з суші і моря.

Офіцери наголосили журналістам, що їхня ціль – розгром ХАМАС та ліквідація його лідерів, відповідальних за напад на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, 14 жовтня армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС, яка керувала нападом минулої суботи, 7 жовтня. Того ж дня стало відомо, що під час боїв було ліквідовано Мерада Абу Мерада, який був одним з відповідальних за напад на ізраїльтян.

До слова CNN писали, що спецслужби Сполучених Штатів задовго до дня нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль мали інформацію, що угруповання ймовірно готує атаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: