Бойовики ХАМАС, ймовірно, застосовували північнокорейську зброю під час атаки на Ізраїль – АР

Читать на русском
Палестинські бойовики угруповання ХАМАС застосували північнокорейську зброю під час нападу на Ізраїль.
Фото: mil.in.ua

Під час нападу на Ізраїль 7 жовтня бойовики ХАМАС, ймовірно, стріляли зі зброї виробництва Північної Кореї.

Про це пише АР.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

У матеріалі говориться, що на використання бойовиками зброї виробництва Північної Кореї вказують відео та зразки озброєння, захоплені Ізраїлем. КНДР ці твердження заперечує.

«Два експерти зі зброї КНДР та аналіз захопленого Ізраїлем озброєння вказують на те, що ХАМАС використовує реактивний гранатомет F-7 виробництва КНДР. Його зазвичай використовують проти бронетехніки», – йдеться у матеріалі.

Також повідомляється, що F-7 були задокументовані в Сирії, Іраку, Лівані та Секторі Гази.

«Вже тривалий час Північна Корея підтримує палестинських бойовиків. Раніше зброя КНДР була задокументована серед заборонених поставок», – сказав експерт зі зброї Джензен-Джонс.

Крім того, зазначається, що ХАМАС оприлюднив зображення своїх винищувачів із пусковою установкою з реактивною гранатою з характерною червоною смугою вздовж боєголовки та іншими елементами дизайну, що відповідають F-7.

«Вилучене ізраїльськими військовими озброєння також містило цю червону смужку та інші елементи дизайну, що збігалися з F-7», – зауважують журналісти.

Представництво КНДР в ООН не відповіло на запит AP, проте минулого тижня Пхеньян через своє державне інформаційне агентство KCNA відкинув заяви про використання бойовиками ХАМАС північнокорейської зброї.

У відповіді було сказано, що ці припущення – це «безпідставні та помилкові чутки, організовані США».

Нагадаємо, 7 жовтня вранці по території Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку Сектору Гази. Крім того, на територію країни проникли члени ХАМАС.

Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції у відповідь на несподіваний напад бойовиків.

19 жовтня ізраїльські військові повідомили про 203 заручників, яких утримують терористи ХАМАС у секторі Газа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: