Ізраїль не має наміру брати під контроль Сектор Гази – Блінкен

Читать на русском
Ізраїль не має наміру брати Газу під свій контроль, але потрібні гарантії, які не дозволять ХАМАС здійснювати атаки на Ізраїль.
Державний секретар США Ентоні БлінкенФото: Elizabeth Frantz/Reuters

Ізраїль не має наміру контролювати Сектор Гази, але ізраїльтянам потрібні гарантії, за яких вони не перебуватимуть в становищі постійної загрози терористичних атак.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає The Guardian.

Ізраїль планує створити у Газі новий режим безпекиВійна з ХАМАС матиме три головні фази, остання з яких – створення у Газі нового режиму безпеки.

«Наразі ми не можемо повернутися до статус-кво, коли ХАМАС у змозі керувати Сектором Гази і повторити те, що він зробив», – заявив він.

Водночас Блінкен наголосив, що в Ізраїлю немає мети брати під контроль Сектор Гази.

«Ізраїльтяни говорять, що у них немає абсолютно ніяких намірів керувати Газою. Вони пішли з Гази в односторонньому порядку, беззастережно, кілька десятиліть тому, але вони не можуть перебувати в становищі, коли вони постійно перебувають під загрозою найжахливіших терористичних атак, які походять із Сектора Газа», – додав Блінкен.

Американський посадовець наголосив, що необхідно знайти гарантії, які б не дозволили ХАМАСУ повторно атакувати Ізраїль.

«Потрібно знайти щось, що гарантувало б, що ХАМАС не зможе зробити це знову. Існують різні ідеї щодо того, що за цим може послідувати, але все це, на мій погляд, вимагає роботи, і працювати над цим потрібно навіть зараз, коли Ізраїль справляється з існуючою загрозою», – додав держсекретар США.

Раніше Ентоні Блінкен заявив, що США не підтримують масового переселення палестинців за межі Сектору Гази.

Також повідомлялося, що ізраїльська армія знищила підземні тунелі у Секторі Гази та розробника зброї для ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: