Росія цієї зими збільшить постачання газу до однієї з європейських країн

Читать на русском
Російський Газпром цієї зими постачатиме додаткові обсяги газу в Угорщину. Також рф продаватиме блакитне паливо Китаю.
apostrophe.ua

Російський «Газпром» цієї зими постачатиме додаткові обсяги газу в Угорщину. Також рф продаватиме блакитне паливо Китаю.

Про це пише Reuters.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

У дописі йдеться, що російський «Газпром» прагне компенсувати втрату більшої частини своїх ринків у Європі після початку війни в Україні, здебільшого через вибухи, що пошкодили Nord Stream. Відомо, що рф для цього надасть Китаю додатково ще 600 млн куб. метрів газу цього року.

Також відомо, що додаткові поставки газу в Угорщину цьогоріч становили 1,3 мільярда кубометрів, і між двома країнами вже є домовленість, що найближчої зими ці постачання будуть на постійній основі.

Відзначимо, що Угорщина залишилась єдиним членом Європейського Союзу, чий лідер, прем'єр-міністр Віктор Орбан, підтримує дружні стосунки з володимиром путіним.

Нагадаємо, у вересні «Нафтогаз» офіційно подав прохання про арбітраж проти російського «Газпрому» до Міжнародного арбітражного суду. Російська компанія з травня порушує правило контракту «качай чи плати».

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що шанси України та росії домовитися про продовження контракту на транзит газу до Європи невеликі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: