Взимку Україна має намір використовувати лише газ власного видобутку – Чернишов

Читать на русском
Україна вперше розраховує пройти майбутній опалювальний сезон лише за рахунок газу власного видобутку. Таку заяву зробив голова Нафтогазу Олексій Чернишов.
Фото: пресслужба форуму Україна-30

Україна вперше розраховує пройти майбутній опалювальний сезон лише за рахунок газу власного видобутку.

Таку заяву зробив голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов в ефірі телемарафону, його цитує пресслужба компанії.

Галущенко розповів, де найскладніша ситуація з підготовкою до опалювального сезонуПланові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком. Проте залишається складна ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону у прикордонних з росією областях, а також на прифронтових територіях.

Він зазначив, що влада поступово збільшує показники видобутку власного природного газу.

«2023 року «Нафтогаз» зробив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд наступного року. Цієї зими ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують таку можливість», – розповів Чернишов.

Глава «Нафтогазу» запевнив, що влада впорається з опалювальним сезоном без різких змін у вартості «блакитного палива» для населення.

«Ми абсолютно впевнено дивимось в зиму, яка очікується. Газу в нас достатньо, тарифи стабільні. Відтак прошу усіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи і поставитись відповідально до цього типу енергії. Бо це – український видобуток, наше з вами спільне досягнення», – сказав Чернишов.

Нагадаємо, Кабмін визначив, скільки газу має бути у сховищах на початок опалювального сезону.

Раніше в Міненерго повідомили, скільки коштуватиме підготовка до наступного опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: