У Повітряних силах анонсували початок польотів українських пілотів на бойових F-16

Читать на русском
Українські пілоти незабаром пересядуть з авіатренажерів на справжні винищувачі F-16 під керівництвом інструкторів, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Фото: Reuters

Українські пілоти незабаром пересядуть із авіатренажерів на справжні винищувачі F-16 під керівництвом інструкторів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Ми очікуємо, що перша група пілотів, яка сьогодні навчається на авіатренажерах, які відтворюють кабіну літака, пересяде у справжні F-16 вже з інструктором. Це має статися найближчим часом. Отже, зараз ми на етапі пересадки у бойові літаки», – заявив представник Повітряних сил.

Він додав, що пілоти, які проходять підготовку у Бельгії, також посилено займаються вивченням профільної термінології.

«Там на навчаннях перша група пілотів, які мали прохідний бал з англійської мови. Також довелося підтягнути авіаційну термінологію, тому що у літаку F-16 усі команди та управління англійською мовою», – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, що коаліцію країн, які навчатимуть українців експлуатації та обслуговування F-16, очолили США, Нідерланди та Данія. Допомогти із навчанням погодилися 11 країн.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, які дві перешкоди поки що заважають появі винищувачів F-16 в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: