Наступний тиждень додасть нових можливостей для України – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент опублікував вечірнє звернення до нації за підсумками 606-го дня війни. Зеленський зазначив, що наступний тиждень додасть нових можливостей для України – для оборони, для захисту від російського терору та для Формули миру.
Фото: Офіс президента України

Наступний тиждень додасть нових можливостей для України – для оборони, захисту від російського терору та для Формули миру, яка продовжує об'єднувати світ.

Про це у своєму вечірньому зверненні до нації заявив президент Володимир Зеленський.

«Головне – це фронт, наша оборона, наші дії, наші результати, допомога кожного та кожної тим, хто зараз у бою, на бойових постах, на позиціях. Щодня потрібен результат для України – вистояти проти російських штурмів, знищувати окупантів, рухатися вперед. Хоч на кілометр, хоч на 500 метрів, але вперед щодня, щоб покращувати українські позиції», – сказав глава держави.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Щодо російського удару по терміналу «Нової пошти» під Харковом: рятувальна операція завершилася, необхідна допомога надана всім постраждалим. Загалом їх 17. Шістьох людей убито цим ударом. Співчуття рідним та близьким загиблих, обов'язково відповімо росії на кожен прояв її терору. І на цей удар також.

  • Хочу відзначити наших воїнів, які виявили себе особливо у ці тижні. Воїнів, які особливо допомогли Україні. Куп'янський напрямок, Харківщина. Воїни міцної 57-ї окремої мотопіхотної бригади та 1-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади – дякую вам!

  • Авдіївський та Мар'їнський напрями. Численні атаки росіян. 53-та та 110-та окремі механізовані бригади, 59-а окрема мотопіхлива та десантники «Сімдесят дев'ятки» – дякую вам, воїни, за справді зразковий захист. Те, що надає впевненості всій країні. І щоразу це честь – дякувати воїнам 55-ї окремої артилерійської бригади.

  • Лиманський напрямок – дякую за зрив планів окупанта. Наша 68-а окрема єгерська бригада та підрозділи 95-ї окремої бригади ДШВ. Молодці! Бахмутський напрямок – і оборона, і наші штурми, і наші результати дуже непогані. Дякую воїнам 92-ї окремої штурмової бригади та 93-ї окремої механізованої бригади. Дякую за вашу силу, хлопці.

  • Серед усіх напрямків на півдні особливо вдячний десантникам 46 аеромобільної бригади – Мелітопольський напрямок. За те, що своїми результатами вони справді допомагають усьому фронту.

  • Говорив з еміром Катару та подякував йому, зокрема, за готовність приєднатися до наступної зустрічі щодо Формули миру, а також за незмінну підтримку нашої територіальної цілісності та суверенітету. Говорили і про посередництво Катару у звільненні депортованих та полонених українців.

«Дякую всім у світі, хто допомагає Україні! Я дякую всім у нашій державі, хто щодня використовує так, щоб ми всі, весь український народ, стали сильнішими!» – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський підтвердив, що російські окупанти незаконно депортували 20 тисяч українських дітей.

Раніше президент розкрив деталі майбутньої зустрічі з приводу Формули миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: