Зеленський затвердив збільшення видатків держбюджету-2023 на понад 300 млрд гривень

Читать на русском
Президент Владимир Зеленский подписал закон о внесении изменений в государственный бюджет-2023. Документ предусматривает увеличение расходной части бюджета на 322,6 млрд. гривен.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до видаткової частини державного бюджету-2023.

Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті Верховної Ради.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

Документ передбачає збільшення видаткової частини бюджету на 322,6 млрд гривень. Більшість цих коштів спрямують на оборонні потреби.

Так, Міноборони отримає 211 млрд гривень, МВС – 79 млрд грн, Мінстратегпром – 4,3 млрд грн, СБУ – 4,2 млрд грн, а ГУР – 2,5 млрд грн.

Такими змінами встановлено два рекорди: витрати держбюджету вперше складуть понад 3,39 трлн грн, а дефіцит – понад 2 трлн грн.

Нагадаємо, закон було проголосовано Верховною Радою 9 жовтня. На які ще відомства було збільшено витрати, можна дізнатися тут.

Варто зазначити, що сьогодні Рада ухвалила держбюджет-2024 у першому читанні. «Слово і діло» писало про те, як зміняться витрати держави порівняно з 2023 роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: