Зеленський у зверненні розкрив подробиці своїх візитів на Херсонщину та Миколаївщину

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Херсонську та Миколаївську області, де провів низку зустрічей та нарад. Подробиці цих візитів глава держави розкрив у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Херсонську та Миколаївську області, де провів низку зустрічей та нарад.

Подробиці цих візитів глава держави розкрив у вечірньому зверненні до нації.

Спочатку президент розповів про нараду з військовими, яку провів на Півдні. У ній взяли участь Головнокомандувач ЗСУ Залужний, керівник Генштабу Шаптала, командувач ОСУВ «Одеса» Гнатов, командувач морської піхоти Содоль і керівник Держприкордонслужби генерал Дейнеко.

«Особливий формат, вузьке коло. Щодо ситуації в Херсоні та області, загалом на півдні, а також на Донеччині – передусім Авдіївка. Я дякую всім нашим хлопцям, які потужно тримають оборону й день за днем знищують окупанта. Цими днями російські втрати справді вражають, і саме такі втрати окупанта потрібні Україні. Обговорили також Куп’янський напрямок на Харківщині», – сказав Зеленський.

Глава держави також розповів про нараду, яку провів у Миколаєві. На ній Зеленський говорив із керівниками області та міста, військовими та правоохоронцями про захист регіону, інфраструктури та коридорів у Чорному морі.

«Проаналізували й соціальні питання, які важливі для Миколаєва та міст і сіл області: енергетика, забезпечення теплом, водопостачання в Миколаїв та область, якість води, яка дається місту, соціальна підтримка людей, економічна робота. Все те, що справді потребує уваги на всіх рівнях влади», – заявив український лідер.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Вдячний Данії за дієву підтримку Миколаєва, за щиру допомогу місту – саме так, як домовлялися з пані прем'єр-міністеркою Фредеріксен. Відвідав наших воїнів у шпиталі Миколаєва, які проходять лікування після бойових поранень. Подякував їм за силу і подякував лікарям – за відданість своїй справі. Важлива доповідь обласного керівника СБУ щодо захисту Миколаєва та області від диверсійної активності росії та колаборантів.

  • Окрема увага – захист неба від російських бомб та ракет. Працюємо, щоб посилити ППО. Я дякую всім у світі, хто допомагає. Зокрема, говорив з Олафом Шольцом – і про ППО. Разом працюємо, щоби «Петріоти» в руках українських воїнів могли робити більше вже цієї зими.

  • Дуже вагома, навіть історична промова була в Президента Байдена. Вчора ми з ним говорили – хороша розмова. Тепер є його звернення – сильне, вчасне, таке, що справді додає впевненості. Надихає і промова президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Вдячний їй за чіткий заклик пришвидшити шлях України до перемоги.

  • І ще одне. Сьогодні – 20 років розвідці прикордонної служби України. Мав честь сьогодні привітати воїнів, відзначити державними нагородами. Провів окрему нараду з прикордонниками щодо тих завдань, які вони виконують, виконують ефективно.

Нагадаємо, напередодні Зеленський подякував Джо Байдену за його промову на підтримку України та Ізраїлю. За словами президента, інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку усієї Європи та світу.

Раніше повідомлялося, що президент затвердив збільшення видатків держбюджету-2023 на понад 300 млрд гривень. Більшість цих коштів спрямують на оборонні потреби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: