Стало відомо, де і коли відбудеться наступна конференція з відновлення України

Читать на русском
Наступна конференція з питань післявоєнного відновлення України відбудеться у Німеччині, повідомив президент Володимир Зеленський. За словами глави держави, захід відбудеться вже наступного місяця.
Фото: euneighbourseast.eu

Наступна конференція з питань післявоєнного відновлення України відбудеться у Німеччині.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови із німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

За словами глави держави, конференція відбудеться вже наступного місяця.

При цьому Зеленський не став розкривати подробиці майбутнього заходу, зазначивши лише, що Україна «розраховує на успішне проведення чергової конференції».

Президент також подякував канцлеру за те, що незважаючи на ситуацію на Близькому Сході, Німеччина не зменшує підтримки України.

Нагадаємо, перша конференція з повоєнного відновлення України відбулася у липні минулого року у швейцарському Лугано. Там Україна презентувала план відновлення країни.

Друга конференція з відновлення України проходила 21 та 22 червня у Лондоні. За її підсумками стало відомо, що іноземні донори пообіцяли надати Україні нову фінансову підтримку у розмірі 60 млрд євро.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: