Мінреінтеграції повідомило, скільки було віділено грошей на виплати ВПО у жовтні

Читать на русском
Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка складає 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.
Слово і діло

Кабінет міністрів у жовтні на виплати внутрішньо переміщеним особам вже спрямував понад 5,6 млрд гривень.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на сторінці у Телеграмі.

Виплати ВПО при поверненні з-за кордону: у Мінсоцполітики роз'яснили деталіДопомога від держави потрібна для адаптації в країні і надаватиметься до моменту, коли сім'я зможе знайти роботу та житло.

Як зазначають у відомстві, йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка складає 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

«Зокрема, на виплати ВПО у першому періоді жовтня було спрямовано більш ніж 5,64 млрд грн. Таким чином, фінансову підтримку від держави отримали майже 2,5 млн внутрішніх переселенців», – йдеться в повідомленні.

При цьому відомо, що загалом з початку року вже профінансовано виплати ВПО на загальну суму 61,3 млрд грн.

Нагадаємо, в Україні понад 140 тисяч переселенців було позбавлено грошової допомоги від держави через невідповідність критеріям.

Раніше керівник міністертва Ірина Верещук розповіла, як можна заперечити позбавлення виплат ВПО. Також повідомлялося, що виплати ВПО можна отримати при поверненні з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: