Стало відомо, скільки українців помилково отримують виплати ВПО

Читать на русском
Деякі українці поїхали за кордон та продовжують отримувати виплати. Дехто отримує гроші за померлих громадян.
Фото Слово і діло

Близько 180 тисяч українців помилково отримують виплати як внутрішні переселенці. Серед них ті, хто перебуває за кордоном або ж це виплати на померлу людину.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону 31 серпня.

Понад 100 тисяч українців, які знаходяться за кордоном, втратили виплати ВПОГроші надаватимуться лише тим переселенцям, які справді цього потребують, а ті, хто більш забезпечений, втратять свої щомісячні виплати.

«Те, що мені відомо зараз, станом на сьогодні: 109 тис. постійно перебувають за кордоном, проживають там і отримують виплати там, і отримують виплати як внутрішньо переміщені особи», – сказала вона.

Крім того, за словами Верещук, майже 10 тисяч українців значаться у реєстрах РАГСу як померлі, проте на них і далі приходять виплати.

Віцепрем'єр повідомила, що у реєстрі також знайшли помилки, коли двоє членів сім'ї, наприклад і батько, і мати, подали на виплати на одних і тих самих дітей. Таких сімей виявили майже 60 тисяч.

Верещук додала, що всі помилки виправлять та незаслужені виплати скасують. На сьогодні в Україні виплати для переселенців отримують 2 млн 600 тисяч осіб.

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль розповів, скільки грошей пішло на соцвиплати з початку року. Також повідомлялося, що із серпня змінилися періоди виплат ВПО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: