З серпня змінилися періоди виплат ВПО: нові дати

Читать на русском
У серпні та надалі для переселенців на місяць буде два періоди виплати грошової допомоги – до 15 та 28 числа.
Фото Слово і діло

В Україні змінилися періоди виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Тепер на місяць буде лише два терміни виплат.

Про це повідомили у середу, 2 серпня, у пресслужбі Мінреінтеграції.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

«Змінено періоди виплат державної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Таким чином, у серпні і надалі буде два виплатні періоди допомоги ВПО – до 15 та 28 числа», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тис. грн особам з інвалідністю та дітям та 2 тис. грн для всіх інших внутрішніх переселенців.

Нагадаємо, Нацсоцслужби у серпні проводитимуть перевірку місця проживання внутрішніх переселенців. Про перевірку мають повідомити за 2 дні. Якщо протягом 30 днів ВПО її так і не пройде – виплати скасують.

Ірина Верещук повідомила, що на виплати внутрішньо переміщеним особам у 2023 році з бюджету потрібно виділити 72 млрд. грн. Це перевищує торішню суму більше ніж на чверть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: