У ЗСУ розповіли, як росіяни змінили тактику штурмів під Куп'янськом

Читать на русском
Росіяни кидають на Лимано-Куп’янський напрям не колони техніки, а малі штурмові групи. У ЗСУ заявили, що мають справу з добре підготовленими ворожими бійцями, хоча вони і не мають успіху.
Фото: Генштаб ЗСУ

ЗС рф змінили тактику наступу на Лимано-Куп’янському напрямі. Тепер загарбники намагаються просуватись не колонами, а малими штурмовими групами.

Про це в ефірі «Свобода Live» розповів пресофіцер 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Євген Назаренко.

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

«Тепер вони діють не стільки технікою, скільки невеликими групами. Так було у Бахмуті, коли вони застосовували тактику ПВК «Вагнер». Вони лізуть, але нам про їхні плани відомо заздалегідь, тому наша бригада, не чекаючи ще більшого накопичення сил ворога, провела контрнаступальний штурм, відбила кілька позицій і взяла купу трофеїв, тобто досить успішно», – зазначив він.

Крім того, за його словами, ЗС рф відновили свої наступальні дії 14 жовтня. Найбільше ворог «тисне» на нещодавно звільненіі села – Новоєгорівку та Надію у Луганській області.

Назаренко завірив, що попри усі зусилля ворогу не вдається просуватись, але обстріли на Лимано-Куп’янському напрямі не припиняються: окупанти атакують захисників з артилерії та авіації, а також постійно скидають керовані авіабомби.

«Ворога стримуємо, поки в них шансів жодних немає», – заявив Назаренко.

Водночас речник підтвердив, що у штурмах росіян беруть участь найбільш підготовлені військові.

«У них на передових позиціях в окопах сидять переважно не дуже навчені люди, на самому нулі – або «Шторм-Z», або новомобілізовані. А от вже далі, там є професійна кадрова армія, і сказати, що росіяни не вміють воювати, жодним чином не можна», – підкреслив він.

Пресофіцер пояснив, що ЗС РФ кидають на штурми під Куп’янськом повітряно-десантні війська, з якими мати справу на фронті «неприємно».

«Воюють вони добре, техніки вистачає», – додав Назаренко.

Нагадаємо, англійська розвідка оцінила можливість швидкого прориву росії під Куп'янськом.

Також у ЗСУ розповіли, що російська армія не залишає спроб прорвати оборону ЗСУ на Лімано-Куп'янському напрямі та зазначили, що у ворога там багато сил.

Раніше у ЗСУ порівняли ситуацію біля Бахмута та на Лімано-Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: