На Лимано-Куп’янському напрямку ворог намагається перехопити ініціативу – Череватий

Читать на русском
Лимано-Куп’янський напрямок тривалий час був лідером за обстрілами, ця доба теж не стала виключенням - 480 разів ворог різними артилерійськими системами вражав позиції ЗСУ.
armyinform

На Лимано-Куп’янському напрямку окупаційні війська безуспішно намагаються перехопити ініціативу та вести наступальні дії.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«На Лимано-Куп’янському напрямку ворог намагається перехопити в нас ініціативу і вести наступальні дії, але завдяки вдалим діям наших штабів, командуючих і, безперечно, командирів і військовослужбовців на місцях ці плани не вдаються», - зазначив він.

Як зауважив Череватий, Лимано-Куп’янський напрямок тривалий час був «лідером» за обстрілами, «ця доба теж не стала виключенням, адже 480 разів ворог різними артилерійськими системами вражав наші позиції».

«Ворог здійснює постійний рух силами і засобами, і ротаційні заходи, як з самої росії, як з окупованих територій, так і по лінії фронту, адже сама динаміка боїв змушує їх це робити, бо вони несуть втрати», - сказав речник.

Згідно зі словами Череватого, на цьому напрямку за минулу добу 35 окупантів було знищено, 65 поранено, і 5 взято в полон.

Окрім того, було знищено ворожий танк, БТР і два польові склади з боєприпасами. Зазначається, що такі втрати змушують ворога проводити ротаційні заходи, маневрувати силами.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська посилили атаки у районі Мар'їнки на Донбасі. Загарбники кидають у бій загони «шторм-Z», які здебільшого складаються з в'язнів.

Також Гвардія наступу атакує російських окупантів на півдні України. Українські бійці показали, як штурмують позиції ворога на Запорізькому напрямку.

Крім цього ми писали, що Сили оборони мають просування на південному фланзі довкола Бахмута, а також на Мелітопольському і Бердянському напрямках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: