У ЗСУ розповіли про нові втрати ворога на Лимано-Куп'янському напрямку

Читать на русском
Минулої доби на Лимано-Куп'янському напрямку українські військові ліквідували майже 140 окупантів.
Генштаб ЗСУ

Минулої доби на Лимано-Куп'янському напрямку українські військові ліквідували майже 140 окупантів і знищили 13 зразків їх озброєння та техніки.

Про це повідомив начальник пресслужби східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 10 жовтня.

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

«608 обстрілів ворог завдав на Лимано-Куп'янському напрямку. Застосовував танки, гранатомети, міномети активно застосовує. Також використовує реактивну та ствольну артилерію на додачу зі стрілецькою зброєю. Нам вдалося ліквідувати 139 ворогів та ще знищити 13 зразків озброєння та військової техніки», – сказав Євлаш.

За його словами, серед іншої знищеної техніки: 2 танки Т-70 та Т-80, три одиниці бойових броньованих машин, дві БМП-2 та один БТР-80. Також чотири зразки різних гаубиць та мінометів, а саме Мста-Б та дві Д-20 та 120-ММ міномет. Крім цього, вдалося пошкодити ворожий РЛС «Зоопарк».

Євлаш додав, що за минулу добу на Лимано-Куп'янському напрямку росіяни 20 разів використали свої винищувачі СУ-35 та СУ-25. Вони бояться залітати до зони ураження української ППО, тому переважно працюють зі своєї території. Це дуже впливає на точність ударів.

Нагадаємо, нещодавно Лимано-Куп'янський напрямок фронту відвідав президент України. У вересні там відновилися штурми армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: