«Дуже потужне угруповання»: у ЗСУ назвали чисельність військ рф на Лимано-Купянському напрямку

Читать на русском
За словами Череватого, розмір цього угруповання можна порівняти з чисельністю радянських військ в Афганістані – там у піковий період воювали приблизно 120 тисяч військових.
Фото: AP

Російська окупаційна армія зібрала на Лімано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч військових.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Лінії оборони після Другої світової війни: топ найдовшихДовжина ліній оборони у конфліктах після Другої світової війни – на інфографіці Слово і діло.

Він зазначив, що розмір цього угруповання можна порівняти з чисельністю радянських військ в Афганістані – там у піковий період воювали приблизно 120 тисяч військових.

«Вони зосередили там дуже потужне угруповання – понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 555 артилерійських систем, 370 РСЗВ. Для розуміння – на піку чисельності в Афганістані воювали 120 тисяч радянських військ. Ворог сконцентрував на цих напрямках десантників, найкращі мотопіхотні підрозділи та ПВК», – сказав Черевуватий.

Він додав, що окупанти зібрали таке угруповання, щоб спробувати прорвати оборону українських військ.

«Але наші воїни стійко тримають оборону і не дають ворогові остаточно перехопити ініціативу. Там відбувається незмінна ліквідація ворога та його техніки», – наголосив спікер ЗСУ.

Нагадаємо, українські військові за тиждень звільнили від російської окупації майже 18 кв. км територій на сході та півдні країни.

Раніше у Міністерстві оборони підрахували втрати росіян за минулий тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: