У ЗСУ порівняли ситуацію біля Бахмута та на Лимано-Куп'янському напрямку

Читать на русском
Найважчим напрямком фронту на сьогодні є Лимано-Купянский. Там більш гаряче, ніж під Бахмутом.
Генштаб ЗСУ

Ситуація на Лимано-Куп'янському напрямку зараз є найбільш напруженою та динамічною. Там росіяни тримають понад 110 тисяч особового складу. На Бахмутському напрямку окупантів удвічі менше.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 5 жовтня.

За його словами, на Лимано-Куп'янському напрямку ситуація найважча.

«Противник дуже інтенсивно використовує свої нові штурмовики Су-35, які можуть стріляти як по повітряним, так і по наземним цілями. Здебільшого вони заходять парами. Також ворог використовує гелікоптери Ка-52, використовує Су-25, іноді парами заходять Мі-8, але інтенсивність штурмових дій підвищилася», – сказав речник.

Так, на цьому напрямі минулої доби було зафіксовано 8 бойових зіткнень.

Там зосереджено понад 110 тисяч особового складу російської армії, 1085 танків, близько 2 тисяч бойових броньованих машин, понад 700 одиниць артилерійських систем та ще майже півтисячі РСЗВ.

При цьому на Бахмутському напрямку загарбники утримують 51 тисячу особового складу, 211 танків, тисячу бойових броньованих машин, 110 артилерійських систем та ще 100 РСЗВ. За словами Євлаша, під Бахмутом у районі залізниці тривають тяжкі бої.

Українські військові намагаються відкинути росіян та закріпитися на досягнутих рубежах. Спікер додав, що шість разів росіяни застосовували авіацію, сталося десять бойових зіткнень безуспішних для окупантів.

Ворог втратив 178 солдатів та таку техніку: МТ-ЛБ, три установки Мста-Б, один Град, одну установку Мста-С, дві гармати Д-20 та чотири Д-30.

«Вдалося знищити ворожі Урали та інші машини важкої техніки, яка могла перевозити вантажі, та ще шість складів із боєприпасами та чотири FPV дрони на Бахмутському напрямку», – уточнив Євлаш.

Нагадаємо, цього тижня президент Володимир Зеленський відвідав бійців на Лимано-Куп'янському напрямку. У ЗСУ повідомляли, що там ворог відновив штурми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: