Шмигаль розповів, скільки коштів виділив Кабмін на програми післявоєнного відновлення України

Читать на русском
Зокрема, з цих коштів майже 1,7 млрд передбачено на Сумську область, а 673 млн - на Чернігівську.
/t.me/Denys_Smyhal

Український уряд виділив з Фонду ліквідації наслідків війни на різні програми відновлення 62,3 млрд грн, з яких майже 1,7 млрд передбачено на Сумську область, а 673 млн - на Чернігівщину.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад.

В ООН оцінили вартість післявоєнного відновлення України: яка сумаНезважаючи на фінансову допомогу з боку міжнародних організацій, за оцінками ООН, економіка України у 2023 році перебуватиме у стагнації.

«З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено на різні програми відновлення 62,3 млрд грн. З них майже 1,7 млрд передбачено на Сумську область, 673 млн - на Чернігівську», – зазначив Шмигаль.

Згідно зі словами премʼєра, спільними пріоритетами центральної влади, регіонів та громад зараз є завершення підготовки до зими, старт та успішне проходження опалювального сезону, відновлення та забезпечення соціальної складової.

Як зазначається, ОВА прозвітували про високий рівень готовності до опалювального сезону: на Чернігівщині - 99,5%, на Сумщині - 99,1%.

«Водночас продовжуємо розгортати мережу Пунктів незламності. На території Чернігівської області їх створено 330, в Сумській - 541», - додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль спрогнозував, які галузі стануть основою економіки після війни.

Також стало відомо, яку суму Україна вже залучила на гуманітарне розмінування.

Раніше уряд визначив 5 пріоритетів у відновленні країни у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: