Стало відомо, скільки грошей пообіцяли виділити Україні на конференції з відновлення

Читать на русском
За словами глави британського МЗС, фінансові зобов'язання урядів та міжнародних організацій будуть спрямовані на підтримку України у короткостроковій та середньостроковій перспективі.
Фото: kktv.com

На конференції у Лондоні іноземні донори пообіцяли надати Україні нову фінансову підтримку у розмірі 60 млрд євро.

Про це повідомив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі, його цитує The Guardian.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

«Якщо чесно, ми не припускали, що це буде конференція щодо оголошення конкретних внесків. Проте сьогодні на цій конференції ми можемо повідомити про загальну підтримку України у розмірі 60 мільярдів євро», – заявив Клеверлі.

Він додав, що фінансові зобов'язання урядів та міжнародних організацій спрямовані на підтримку України у короткостроковій та середньостроковій перспективі.

«Такий підхід демонструє наші середньострокові плани та відкриває дорогу до макроекономічної стабільності, якої потребує Україна», – уточнив глава британського МЗС.

Нагадаємо, конференція з відновлення України проходила 21 та 22 червня у Лондоні. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль уже підбив її підсумки та розповів про рішення, які були прийняті на полях заходу.

Раніше Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: