Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України після війни

Читать на русском
Україна планує задіяти чотири основні джерела фінансування післявоєнного Плану відновлення країни.
kmu.gov.ua

Україна планує задіяти чотири основні джерела фінансування «Плану відновлення» країни. Ключовий з них – конфісковані російські кошти.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу з міністром закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом та міністром з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Грантом Шаппсом у Давосі, передає пресслужба Кабміну.

17 млрд гривень, конфіскованих у банків рф, спрямують на відновлення УкраїниУ вівторок, 3 січня, Кабмін виділив 17 млрд гривень, конфіскованих у російських банків, на відновлення зруйнованого бойовими діями житла українців.

Шмигаль нагадав, що у Лугано Україна представила проект «Плану відновлення».

Пропонується чотири основні джерела фінансування цього плану:

  • конфісковані російські кошти в Україні та світі,
  • кошти міжнародних партнерів, у тому числі міжнародних фінансових організацій,
  • кошти з державного бюджету України,
  • кошти донорів та приватного сектору.

«Основне відшкодування збитків має понести агресор. Для притягнення росії до відповідальності за злочини важливо напрацювати відповідні механізми міжнародного права. Ми розраховуємо, що разом із партнерами ми чітко зафіксуємо положення про те, завдяки яким ресурсам має відбуватися довгострокове відновлення», – зазначив Шмигаль.

За його словами, від конференції у Лондоні у червні цього року Україна очікує чіткого визначення ресурсів, завдяки яким відбуватиметься відновлення.

Нагадаємо, першу оцінку вартості відновлення України після війни зробили Кабмін, Єврокомісія та Світовий банк. Поки що реконструкція оцінюється в 349 млрд доларів.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити кілька початкових оцінок вартості відновлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: