Данія збільшить допомогу на відбудову України

Читать на русском
Данія збільшить допомогу на розвиток України до 160 млн доларів у 2024 році. Кошти підуть для невідкладної допомоги жертвам війни та якнайшвидшого відновлення країни.
Фото: world.novyny.live

Данія збільшить допомогу на розвиток України до 1,5 данських крон (160 млн доларів) у 2024 році.

Про це повідомляє Via Ritzau.

Закон про фінанси на 2024 рік передбачає, збільшення урядом допомоги в рамках фінансування Українського фонду з 1,2 (цього року) до 1,5 млрд крон для цивільних потреб в Україні та країнах Східного сусідства (Грузії та Молдові).

«Допомога Україні та українському народові є основним пріоритетом для уряду. Тому цього року ми знову виділяємо рекордну суму на цивільну діяльність, щоб продовжити важливу підтримку й допомогти подолати тяжкі наслідки війни. Відновлення України буде довготривалим, а потреби – величезними», – зазначив міністр з питань співробітництва у сфері розвитку та глобальної кліматичної політики Дан Йоргенсен.

Зокрема, кошти підуть для невідкладної допомоги жертвам війни та якнайшвидшого відновлення країни. Йдеться, зокрема, про відбудову критично важливих об'єктів інфраструктури у сфері електро- та водопостачання.

Крім того, на прохання України уряд Данії взяв на себе відповідальність за відбудову міста Миколаєва, де буде забезпечено кращий доступ населення до води й тепла, відновлено й відремонтовано житлові райони, школи й медичні заклади.

Крім того, Данія приділятиме більше уваги Грузії та Молдові з метою прискорення там реформ й процесів демократизації.

Нагадаємо, Данія розпочала навчання першої групи українських пілотів на F-16.

Раніше у Данії повідомили, скільки винищувачів F-16 країна передасть Україні.

Також стало відомо, скільки українців приєдналися до «Армії відновлення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: