Байден призначив спецпредставника США з економічного відновлення України

Читать на русском
Президент США Джо Байден призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України. Посаду зайняла колишня міністерка торгівлі Пенні Прітцкер.
Фото: Белый дом

Президент США Джо Байден призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України.

Про це американський лідер повідомив 14 вересня, його заяву цитує пресслужба Білого дому.

Адміністрація Байдена попросить Конгрес про додаткове фінансування для УкраїниАдміністрація президента США Джо Байдена оприлюднить запит до Конгресу на додаткове фінансування допомоги Україні на тлі завершення чергового бюджетного року.

Посаду зайняла колишня міністерка торгівлі з «глибокими родинними зв'язками з Україною» Пенні Прітцкер.

«Працюючи в тісному контакті з урядом України, нашими союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими інститутами та приватним сектором, вона керуватиме зусиллями Сполучених Штатів щодо відновлення української економіки», – зазначено у заяві.

Байден зазначив, що Прітцкер, серед іншого, має мобілізувати державні та приватні інвестиції, організувати роботу з відкриття експортних ринків та підприємств, а також допомогти українському уряду провести реформи, необхідні для зміцнення економіки країни.

«Роблячи наступний крок, щоб допомогти Україні побудувати сильніше майбутнє, ми, як і раніше, твердо віддані тому, щоб допомогти їй захистити її свободу сьогодні. Сполучені Штати, як і раніше, готові підтримувати їх доти, доки це буде потрібно», – резюмував Байден.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна отримає від США ще один грант через Світовий банк. Такий самий грант американський уряд виділяв наприкінці липня.

Наступного року Мінфін України розраховує отримати від Штатів від 12 до 14 млрд доларів фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: