В Україні запущено портал з інформацією про стан усіх укриттів

Читать на русском
Запущено портал, на якому можна відстежувати інформацію про стан усіх укриттів в Україні – які облаштовані, де ведеться чи планується ремонт.
Фото: Олександр Камишін

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості запустило портал із інформацією про стан усіх укриттів в Україні.

Сайт доступний за адресою https://www.ironshelter.gov.ua.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

«Тут кожен зможе відслідковувати, які укриття вже облаштовані, в яких ведуться ремонтні роботи, а в яких — плануються. Це системна та кропітка робота, яку ми виконуємо для того, аби аби кожен мав можливість слідкувати за використанням коштів та поповненням фонду захисних споруд», – написав у Telegram заступник міністра Тимур Ткаченко.

«Анонсували розробку додатку, нової навігації. Укриття не просто матиме відмітку на карті, ми розробляємо детальні маршрути до дверей захисної споруди», – додав він.

На сайті йдеться, що на сьогоднішній день в Україні існує 61 тисяча 803 споруди цивільного захисту.

У 3 тисячах 891 об'єкті цього року виконано роботи на 5,2 млрд гривень. До кінця року планується завершити ремонт ще у 2 тисячах 956 об'єктах на суму 1,4 млрд.

Нагадаємо, у червні президент Володимир Зеленський доручив перевірити стан укриттів у всій країні. За даними Кабміну, до використання готово 77% перевірених сховищ.

На інфографіці «Слово і діло» – у яких містах та областях визнано незадовільною підготовку укриттів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: