У Києві вилучатимуть укриття протягом доби, якщо орендарі перешкоджатимуть доступу до них

Читать на русском
У Києві майже третина укриттів для населення перебуває у приватній власності. Їх вилучатимуть протягом доби, якщо орендар перешкоджатиме їхньому використанню.
misto.vn.ua

У Києві протягом доби вилучатимуть із приватної власності укриття, якщо орендар перешкоджатиме їхньому використанню за призначенням.

Про рішення міської ради розповів заступник міського голови Володимир Бондаренко.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

За даними КМДА, на сьогодні 27,5% укриттів для населення перебувають у приватній власності. Як зазначив Бондаренко, доступ до них у більшості випадків неможливий.

«Рішенням передбачено, що укриття, які передано в оренду, будуть вилучені протягом 24 годин, якщо орендар буде перешкоджати їх використанню за призначенням. До укриттів має бути забезпечено цілодобовий доступ населення. Також необхідно підтримувати громадський порядок на прилеглих до них територіях, а в комунальних укриттях – ще й забезпечити цілодобову охорону. Крім цього, доручено розробити систему дистанційного відкриття замків для доступу до укриттів, а також розробити та затвердити за погодженням із ГУ ДСНС України в місті Києві правила роботи укриттів у приміщеннях із обмеженим доступом, зокрема це стосується закладів освіти, медичних стаціонарів. Також зазначу, що безумовним пріоритетом бюджетного фінансування є проведення робіт з підготовки до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту», – розповів Бондаренко.

Нагадаємо, в Україні продовжуються перевірки всіх укриттів після трагічного інциденту у Деснянському районі Києва. У самій столиці ситуація склалася катастрофічна – половина об'єктів не готова до використання.

Станом на 7 червня у Києві проінспектували близько 3 тисяч укриттів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: