В Україні перевірили 63 тисячі укриттів: скільки з них готові до експлуатації

Читать на русском
За словами Шмигаля, така кількість укриттів може забезпечити лише половину потреб українців. У зв'язку з цим уряд має намір збільшити кількість нових укриттів та відремонтувати старі.
Фото: myvin.com.ua

Комісії МВС та ДСНС завершили перевірку 63 тисяч укриттів, призначених для захисту населення у разі повітряної тривоги та інших надзвичайних ситуацій.

Про це в ефірі телемарафону розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

За словами глави уряду, до використання готові 77% перевірених укриттів.

«Частина з них непридатна до використання, а ще частина - закрита на момент першої перевірки, але на момент другої вже відкрилася», - сказав Шмигаль.

Він додав, що таку кількість може забезпечити лише половину потреб українців. У зв'язку з цим уряд має намір збільшити кількість нових укриттів та відремонтувати старі.

Крім того, Кабмін готує проєкти указів щодо звільнення керівників низки адміністрацій, які провалили перевірку.

«У деяких районах, в деяких областях будуть прийняті кадрові рішення, також будуть догани. Ми зараз все це опрацьовуємо і буквально на початку наступного тижня їх буде запропоновано Кабінетом Міністрів на підпис президенту», – розповів Шмигаль.

Нагадаємо, перевірки по всій країні почалися після того, як під час ракетної атаки вночі 1 червня у Деснянському районі Києва кілька людей загинули, не зумівши потрапити до закритого укриття. Правоохоронці порушили кримінальну справу через цей інцидент, чотири особи отримали підозру, суд обрав їм запобіжний захід.

Раніше повідомлялося, що у Києві лише 15% укриттів придатні до використання «без суттєвих зауважень».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: