Скільки навчальних закладів у Києві забезпечено укриттями – у КМВА назвали цифри

Читать на русском
У кількох школах Києва облаштують окремі власні підземні укриття. Це будуть пілотні проєкти, які  реалізують до кінця року.
Фото: Суспільне

Станом на сьогодні у Києві укриттями забезпечено 83% закладів дошкільної освіти; 91% загальної середньої освіти; 95% установ професійної та професійно-технічної освіти; 75% установ професійної вищої та вищої освіти.

Такі дані оприлюднила військова адміністрація столиці.

У яких містах та областях визнано незадовільною підготовку укриттівУ яких містах та областях центральна влада визнала незадовільною підготовку укриттів – на інфографіці.

«Заклади, де наразі відсутні сховища, укладають угоди із сусідніми об’єктами господарювання, які мають укриття з достатньою кількістю місць. Крім того, для декількох шкіл будуть облаштовані окремі власні підземні укриття. Це будуть пілотні проекти. Такі споруди розташовуватимуться на території закладу. Введення їх в роботу планується до кінця року», – розповіли в адміністрації.

Загалом цього року заплановано облаштування укриттів додатково у 437 навчальних закладах. Станом на початок місяця роботи виконано у 105.

Нагадаємо, нещодавно в Україні завершилася перевірка 63 тисяч укриттів для населення. Прем’єр-міністр Шмигаль розповів, скільки з них придатні до використання.

Мер Києва Віталій Кличко та голова військової адміністрації Сергій Попко отримали догани через укриття, які перебувають у незадовільному стані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: