Зеленський підписав рішення РНБО щодо стану укриттів: що доручено Кабміну

Читать на русском
Згідно з документом, РНБО визнала незадовільною роботу щодо забезпечення готовності укриттів у п'яти областях та 11 містах. У зв'язку з цим Зеленський доручив Кабміну внести пропозиції щодо посилення відповідальності за неналежне утримання бомбосховищ.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо результатів перевірки стану укриттів в Україні.

Відповідний указ у понеділок, 26 червня, було опубліковано на офіційному сайті глави держави.

Згідно з документом, РНБО на засіданні 23 червня визнала незадовільною роботу щодо забезпечення готовності укриттів у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, містах Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

У зв'язку з цим Зеленський доручив Кабміну до 31 липня внести до парламенту пропозиції щодо посилення кримінальної відповідальності посадових осіб за неналежне утримання, експлуатацію укриттів, а також за незабезпечення безперешкодного цілодобового доступу населення до таких об'єктів.

Також зазначається, що обласні та Київська міська військові адміністрації мають до 30 червня прибрати з електронних карт бомбосховища, які зараз перебувають у незадовільному стані, і привести їх у належний стан до 25 липня. У документі зазначено, що чисельність бомбосховищ має покривати потреби населення на 100%, для чого потрібно знайти додаткові приміщення.

Крім того, уряд має призначити відповідального за процес приведення об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до належного стану.

Нагадаємо, перевірки по всій країні почалися після того, як під час ракетної атаки вночі 1 червня у Деснянському районі Києва кілька людей загинули, не зумівши потрапити до закритого укриття. Правоохоронці порушили кримінальну справу через цей інцидент, чотири особи отримали підозру, суд обрав їм запобіжний захід.

Раніше повідомлялося, що комісії МВС та ДСНС завершили перевірку 63 тисяч укриттів. За словами глави уряду, до використання готові 77% перевірених бомбосховищ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: