Знайдені навідники удару росіян про Києву тиждень тому

Читать на русском
Наведенням російських ракет на Київ займалися двоє місцевих жителів, які працювали на головне управління генштабу ЗС рф.
t.me/VA_Kyiv

Правоохоронці викрили коригувальників російського ракетного удару по Києву, який стався вранці 21 вересня. Агентам рф уже повідомили про підозру.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram після селекторної наради у середу, 27 вересня.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

«Є результат від СБУ. Накрили навідників, які коригували нічний удар по Києву тиждень тому. Хороший сигнал усім зрадникам: відплата буде», – написав він.

Детальніше розповіли у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, наведенням російських ракет на Киів займалися двоє місцевих жителів, які працювали на головне управління генштабу ЗС рф (відоме як ГРУ).

«Напередодні 21 вересня затримані надіслали росіянам координати для удару по місту. Основними цілями ворожої атаки були столичні об’єкти життєзабезпечення, у тому числі енергогенеруючі підприємства», – йдеться у повідомленні.

За вказівкою російської спецслужби, агенти відстежували місця базування та переміщення Сил оборони у столичному регіоні. Навідники надсилали своєму російському куратору фотографії та геолокації стратегічно важливих об'єктів енергетичної інфраструктури.

За кожне виконане завдання зловмисники отримували з росії гроші. Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 ККУ. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, вранці 21 вересня росіяни атакували міста України, зокрема Київ та Харків.

Сили ППО Києва знищили понад 20 повітряних ворожих цілей. Уламки ракет впали у Голосіївському, Святошинському, Дарницькому районах. Повідомлялося про 7 постраждалих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: