Справу Богуслаєва передали до суду, його активи заарештовано

Читать на русском
СБУ передала до суду справу експрезидента Мотор Січі В'ячеслава Богуслаєва та заарештувала його активи більше ніж на 12 млрд грн.
фото УНІАН

СБУ передала до суду справу експрезидента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва та заарештувала його активи на понад 12 мільярдів гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Вертоліт, який ховало колишнє керівництво «Мотор Січі», передали на фронтКерівництво Мотор Січі намагалося сховати вертоліт, щоб перешкодити передачі повітряного судна на потреби ЗСУ.

Зазначається, що Служба безпеки спільно з Офісом Генпрокурора завершила розслідування та передала до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ «Мотор Січ» та директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства, підозрюваних у роботі на агресора.

«Крім того, у межах кримінального провадження накладено арешт на все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд у гривневому еквіваленті. Мова йде про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, керівництво заводу налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів та запчастин до них у рф.

Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для армії рф.

Отриману продукцію росіяни використали для виробництва та ремонту ударних вертольотів, які застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

«Також встановлено, що у квітні 2022 року ексочільник Мотор Січі навмисно заблокував поставку гелікоптера для потреб Головного управління розвідки Міноборони України. Для цього ексочільник підприємства дав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію до нього», – повідомляють у СБУ.

До суду передано звинувачення щодо експрезидента Мотор Січі за чотирма статтями ККУ, а керівника департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства звинувачують за трьома статтями.

Обом обвинуваченим загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року. У березні 2023 року СБУ повідомила, що на той час президент корпорації «Мотор Січі» В'ячеслав Богуслаєв блокував передачу бойового вертольота для ГУР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: