Богуслаєв у 2022 році блокував постачання бойового вертольота для розвідки – СБУ

Читать на русском
Богуслаєв у квітні минулого року заблокував виконання держзамовлення на постачання бойового вертольота МІ-2 Головному управлінню розвідки.
Фото: Коммерсантъ

Президент «Мотор Січі» В'ячеслав Богуслаєв у квітні минулого року блокував постачання бойового вертольота для Головного управління розвідки Міноборони.

Про це заявляє СБУ.

Скіфське золото, зброя та елітний автопарк: СБУ знайшла активи Богуслаєва ще на сотні мільйонівСБУ знайшла приховане майно Богуслаєва – раритетні автомобілі, зброю, Скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі. Все це намагалися вивезти, щоб уникнути арешту активів.

Правоохоронці повідомили, що встановили причетність високопосадовця до перешкоджання законній діяльності Сил оборони на користь росії.

«За даними слідства, у квітні минулого року він отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатної передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті. Втім очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього. Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта», – розповіли в БУ.

Богуслаєву додатково повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань у особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, у жовтні СБУ затримала В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

СБУ оприлюднила докази його співпраці з росією.

Пізніше правоохоронці викрили факти співпраці Богуслаєва із терористами «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: